Kuruyemişlerin Besin Değerleri Nelerdir?

Kuruyemişlerin besin değerleri çeşitli türlerine göre değişebilir, ancak genel olarak, kuruyemişler çeşitli önemli besinleri içerirler. Örneğin, bir avuç (28 gram) fındık şu besinleri içerir:

  • Kalori: 173
  • Protein: 4.8 gram
  • Yağ: 15.6 gram
  • Karbonhidrat: 6.1 gram
  • Lif: 3.1 gram
  • Şeker: 1.2 gram
  • Kalsiyum: 28.2 mg
  • Demir: 0.8 mg
  • Magnezyum: 45.2 mg
  • Fosfor: 98.3 mg
  • Potasyum: 125.3 mg
  • Çinko: 0.9 mg
  • Bakır: 0.3 mg
  • Mangan: 0.6 mg
  • A vitamini: 1 IU
  • E vitamini: 7.3 mg
  • B1 vitamini (tiamin): 0.2 mg
  • B2 vitamini (riboflavin): 0.1 mg
  • B3 vitamini (niyasin): 0.7 mg
  • B5 vitamini (pantotenik asit): 0.3 mg
  • B6 vitamini (piridoksin): 0.1 mg
  • Folat: 12.8 mcg

Bu besinler, kuruyemişlerin kalp sağlığı, sindirim sağlığı, kemik sağlığı, kas gelişimi ve enerji üretimi gibi çeşitli sağlık yararlarına katkıda bulunmasına yardımcı olabilir. Ancak, kuruyemişler yüksek kalorili ve yağlı olabileceğinden, porsiyon kontrolü önemlidir. Bu faydalı kuruyemişlerin en taze ve en lezzetlisine Ufresh web sitesi ve mağazalarından ulaşabilirsiniz.