Süzme Tip İncirin Özellikleri
İncir, bilindiği üzere dut familyasına ait bir meyvedir ve besin değerleri son derece yüksektir. Tarih boyunca insanoğlunun en çok tükettiği meyvelerden biri olmuştur. Kurutulmuş halinin besin değerleri ise, çok daha yüksektir.
İncir, kurutulduğu zaman kalsiyum bakımından yaklaşık 5 kat daha zengin bir meyve haline gelir. Bu bakımdan inanılmaz bir enerji kaynağıdır. Süzme tip kuru incirin insan sağlığına olan faydalarını şöyle belirtmek mümkündür:
- Süzme incir, kış aylarında ve soğuk havalarda vücut direncini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Balgam söktürücü özelliği vardır. Boğaz ağrısı, bronşit ve öksürüğe de iyi gelir.
- Aminoasit bakımından zengin bir meyvedir. Bu nedenle hücre gelişimini destekler ve çocuklar için son derece sağlıklı bir gıdadır.
- Lifli bir meyvedir ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Aynı nedenle, çoğu diyet programında kullanıldığını görmek mümkündür. Kabızlık sorununa iyi gelir, bağırsaklardaki toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. Bağırsak iltihabının tedavisinde kullanılır.
- Günde bir adet süzme incir tüketilmesi, kandaki kolesterol miktarının düşmesini sağlar.
- Hazmı kolaylaştırır, kan şekerini düzenler. Ses kısıklığına ve basura iyi geldiği de bilinmektedir.
Süzme tip kuru incirlerimiz, Aydın’ın Nazilli ilçesindeki dağlık bölgelerde sulama yapılmadan yetiştirilmektedir. En olgun hale geldikleri zaman toplanmakta ve birkaç gün güneş altında kurumaya bırakılmaktadır.
Bu sayede süzme kuru incirlerin dalından toplandığı andaki tadını ve tazeliğini koruması sağlanmaktadır. Kurutulmaya en elverişli incirler tek tek ve titizlikle seçilerek paketlenmekte ve doğallığı bozulmadan satışa sunulmaktadır.
Süzme Kuru İncir Besin Değerleri
Her 100 gram süzme kuru incirde;
Enerji 1.041 kalori Kalsiyum 162 mg
Şeker 47 g Demir 2.03 mg
Diyet Lifi 9,8 gr Magnezyum 68 mg
Protein 3.30 gr Potasyum 680 mg
B6 Vitamini 0.106 mg Fosfor 67 mg
C Vitamini 1,2 mg Çinko 0.55 mg
Folik Asit 9 UG
B1 Vitamini 0.085 mg