Buruk İncir veya Dondurulmuş Kuru İncir Nedir?

Doğanın sunduğu mucizevi meyvelerden biri olan incirin ilk günkü tadını, kokusunu ve boyutlarını koruyup hasat zamanından sonraki zamanlarda da bu lezzeti ulaşmak için geliştirilen teknik ile dalında yarı kuruyan incirlerin toplanarak -18 derecede dondurularak muhafaza edilmesi ile elde edilen incirlere Buruk İncir ya da Dondurulmuş İncir ’e denir.

Ağustos ve Eylül aylarında hasat veren doğal incir kurusu bir başka değişle dal kurusu incirlerin dalında kuruma evresinde sona yaklaşmasıyla toplanarak temizlenip derin dondurucularda -18 derecede muhafaza edilerek hasat zamanından aylar sonra bile derin donduruculardan çıkarılıp çözdürüldükten sonra ilk günkü tadı, kokusu ve besin değerlerini alabildiğiniz az bilinen ve normal kuru incire göre çok az kısmının Buruk İncir olarak üretildiği bir teknik ile üretilir.

Buruk incirler yumuşaklığı, iri boyu ve ballı olmasıyla verdiği lezzet diğer kuru incirlerden çok daha güzel olduğu incir gurmeleri ve tüketiciler tarafından dile getirmektedir. Özellikle Aydın bölgesinde yetişen ince kabuklu, iri boyutlu dağ incirlerinin derin dondurucularda muhafaza edilerek incir tüketmeyi seven gurme sahibi kişilerin vazgeçilmezi olmaktadır.

Normal kuru incire göre daha iri, daha yumuşak ve daha ballı olan Buruk İncirler, Ufresh kalitesi ve güvenirliği ile ısı yalıtımlı poşetlerde buz aküleri ile gönderilen yaparak ısı kaybını minimuma tutarak tüketicilere ulaştırmaktadır. Tamamen doğal olarak üretilen, hiçbir kimyasal madde kullanılmadan üretilen Buruk İncirlere Ufresh markası ile güvenle ulaşabilirsiniz.